Facebook

Thursday, October 29, 2015

[OFFER END] Diskaun 45% untuk 1 dozen donut Krispy Kreme!

Hi!

Ingat nak private sekejap blog ni sebab ada benda nak diubah pada blog ni. Tapi disebabkan nak kongsi dengan korang semua pasal DONUT ni.

Siapa minat donut? Terutama donut Krispy Kreme? Angkat tangan!

Terjumpa offer di kat wall FB page Be Malas. Diskaun 45% untuk 1 dozen Krispy Kreme Donuts. Saya memang peminat donut Krispy Kreme  dan Dunkin Donut setelah Big Apple beberapa kali mengecewakan. So, bila nampak offer ni, terus je redeem. Hanya perlu bayar RM25.35 sahaja, instead of RM55.35 dan pihak Be Malas akan deliver pada hari esok, Jumaat.

Hari ni last day untuk redeem tau!

Macam mana nak redeem? Hanya SMS 'KRISPYKREME' ke 012-6431303. Tunggu pihak Be Malas respond. Kena isi borang dan buat bayaran. Oh ye. Jangan lupa LIKE FB page Be Malas tau kalau korang nak tau Be Malas ni ape kebende. Khas untuk korang-korang yang tak berapa rajin.



Ok. Kembali pasal donut. 1 dozen (12pcs) donut tu tak boleh pilih tau. Tapi memang speciallah sebab ada donut design sempena Krismas. Pelik jugak kenapa tema Krismas sebab Krismas lambat lagi. Halloween pun tak lepas lagi. Rupanya, offer ni adalah istimewa untuk Krismas Review. Halloween Review Offer pun rupanya ada sebelum ni, cuma tak perasan je. Untuk 12pcs donut, korang akan dapat,
  • 4 Krismas Donut (Snowman, Santa Belly, Wreath, holiday tree)
  • 4 Original Glazed
  • 4 assorted (Red Velvet, Hershey’s Cookies & Cream, Strawberry filled, Almond All Over)
Aduh, tak sabarnya tunggu esok! Ni gambar Krismas Donut tu.


Sapa berminat jangan lupa SMS Be Malas terus tau. More info boleh cari kat FB page Be Malas sebab dekat page Krispy Kreme Doughnuts Malaysia takde pun offer ni. Lagi pun, hari ni HARI TERAKHIR untuk redeem tau. Kawasan lain selain Lembah Klang, boleh je SMS then tanya boleh delivery luar Lembah Klang tak? Rasanya boleh tapi ada delivery fee lah.


Note : Balik kampung hari tu, beli Dunkin Donut. Tapi tak puas makan. :) Dah redeem offer ni, terfikir sendiri..... SAPA NAK HABISKAN 12PCS DONUT?????
Read More

Tuesday, October 20, 2015

European Block Brick | Design Terbaru Path Maker Malaysia

Sebenarnya, acuan turap ni ada banyak design. Antaranya seperti gambar di bawah.


Design yang sebelum ni namanya Country Stone Pattern. Untuk design kedua yang kami keluarkan adalah European Block Brick.

2 design Pathmate
Harga sama untuk kedua-dua design. Masih dalam harga promosi.

Untuk pembelian boleh direct Whatsapp saya di no +60197040148

Nak tengok entri lain mengenai Pathmate Malaysia, boleh terus klik link ini : http://nadineshut.blogspot.my/search/label/DIY%20Pathmate%20Malaysia


Read More

Sunday, October 04, 2015

Path Maker Malaysia | Acuan Simen

Pada yang sukakan landskap, nak create halaman rumah yang cantik dan teratur dan suka buat DIY projek. Ini adalah alat yang boleh membantu anda untuk design pathway atau laluan bercorak dihalaman rumah atau mini garden anda. Senang digunakan. Tak perlu upah orang untuk buat lagi.


Path Maker Malaysia - Acuan Simen



Harga Promosi
RM120.00 (Pick Up area Bandar Jengka)
RM130.00 (termasuk postage untuk Semenanjung Malaysia)
RM145.00 (termasuk postage Sabah Sarawak)

Apa dia Path Maker?
Pernah dengar mengenai Pathmate dari US? Samalah dengan Path Maker ni cuma kami guna nama lain je. Produk berbentuk acuan ini digunakan untuk menurap jalan atau lantai, yang menghasilkan corak yang menarik. Biasa kalau kita simen lantai licin je kan? Tapi dengan guna acuan Path Maker ni, korang boleh dapat effect lantai bercorak yang cantik. Kalau orang tengok, mesti orang ingat nak buat mahal sebab nak kena upah orang susun batu bagai. Dengan Path Maker ni, tak perlu upah orang, tak perlu beli batu corak dan upah orang untuk susun batu. 

Apa beza dengan Path Maker Malaysia dengan acuan lain?
Yang saya jual ni 100% buatan Malaysia tau! Dibuat secara manual oleh orang Malaysia. Bukan keluaran mesin kilang. Bukan buatan China. Jadi, sokonglah barang buatan Malaysia!
Saya tak pernah tengok depan2 jenis acuan yang lain. Tapi dari apa yang saya survey, harga, corak, material dan saiz agak berbeza dari yang saya jual. Ok, tak perlu cerita produk orang. Kita cerita produk sendiri. Path Maker Malaysia ni bersaiz 2 kaki x 2 kaki. Diperbuat dari epoxy fiber yang tahan lasak untuk digunakan berulang kali. Tak berat dan amat mudah digunakan

Macam mana cara nak guna Path Maker ni?
Ok. Mudah sahaja.
1. Letak acuan Path Maker
2. Masukkan bancuhan simen dalam acuan.
3. Ratakan dan buang lebihan simen yg tak masuk dalam acuan.
4. Angkat acuan.
5. Buat yang seterusnya di sebelah dan ulang langkah2 di atas.



Ni saya sertakan contoh penggunaan yang saya dapat dari YouTube. Cara guna sama je tapi acuan dia guna tu jenis lain tau. 



Yang ni pula adalah contoh yang korang boleh buat, samada lantai atau laluan jalan.








Ni pula hasil dari menggunakan DIY Pathmate Malaysia

Amacam? Cantik tak? Tapi ni pun belum siap 100%
Kalau ada yang berminat nak beli, harga pengenalan masih berjalan sehingga diberitahu. Nak order boleh LIKE FB Page : Path Maker Malaysia - Acuan Simen

Contact no untuk whatsapp ada kat situ. Atau boleh PM je terus.


Read More

Thursday, October 01, 2015

Selamat Datang Oktober | Update Planner

Welcome October!

Pejam celik dah masuk bulan Oktober.

Eh kenapa blog ni kosong? Hahaha....!
Blog ni kosong sebab tengah dalam proses pengubahsuaian. Banyak benda nak kena ubah. Jadi, tukar semua entri jadi draft. Ingat nak delete terus tapi macam sayang je. So, tunggulah apa yang akan jadi dengan blog ni.

Apa nak buat bila dah masuk bulan baru? Bagi saya adalah UPDATE PLANNER. Ni bukanlah aktiviti yang biasa saya buat awal bulan. Baru je pun nak berjinak-jinak dengan planner sebab :

1 terlalu banyak benda nak buat
2 selalu lupa apa nak buat
3 banyak benda penting (dokumen, urusan bisnes, dll) tak disimpan dengan betul
4 STRESS!

Kalau diikutkan, beli planner dari hujung tahun lepas, untuk KONONnya nak jadi lebih organize untuk 2015. Setelah 9 bulan berlalu, planner mahal tapi banyak kosong. Kihkih...

Tapi takpe. Don't give up! Masa-masa rajin macam ni, lepas Subuh takyah tidur. Terus buka planner dan update apa-apa yang patut.

Planner untuk bulan Oktober
Ni planner yang saya gunakan. Belah kanan tu Midori tapi bukan original lah. Masa beli hujung tahun lepas, tambah insert dan aksesori, harga mencecah RM150 jugak. The best thing about planner mahal macam ni (ada yang lagi mahal tau) ianya boleh digunakan semula untuk tahun-tahun akan datang. Kita hanya perlu tukar insert (bahagian dalam) sahaja. Sebab yang lebih mahal tu kulit/cover dia. Macam Midori ni cover dia kulit. Oh takpe. Nanti cerita panjang pasal Midori ni.

Belah kiri tu planner tak tau apa brand tapi ada tag harga dari Kinokuniya. SIL yang bagi. Disebabkan baru dapat bulan 7 haritu, pilih planner ni sebab ianya undated version. So boleh tibai nak mula dari bulan bila. Kalau beli planner yang dah ada date, baru beli Julai, jawabnya kosonglah untuk bahagian bulan Januari sampai Jun.

Korang buat apa pula pagi 1 Oktober ni? Kalau ada entri baru mengenai 1 Oktober, tinggalkan link blog korang kat komen ye. Nanti saya pergi jalan-jalan kat blog kamu. Hehehe.....


P/S : Dah lama tak tulis blog. Rasa nak tulis panjang berjela pulak. Huhuuu....


Read More