Facebook

Thursday, October 27, 2016

FREE SAMPLE GC TEA (GLUCOS CUT TEA)

Siapa nak free sample GC Tea?

Apa tu GC Tea? Boleh baca kat sini >>> GC TEA

GC Tea ni bukanlah ubat. Ianya adalah minuman harian yang mempunyai khasiat yang tersendiri. Semua orang boleh minum teh ni. Dari kita minum teh manis, kopi manis, mungkin kita boleh ganti terus dengan GC Tea yang berkhasiat ni.

Disebabkan ada kandungan daun Stevia dalam teh ni, dah tak perlu tambah pemanis. Memang dah sedia manis teh ni.

Ada dijual dalam pek 10 uncang dan 60 uncang. Kalau takut tak serasi dengan rasa, boleh cuba dulu 1 uncang secara percuma. Macam mana caranya?

Follow kedai online saya :
Facebook Page : By.Ndrajamal
Instagram : by.ndrajamal

Lepastu, boleh PM saya di FB atau Instagram atau whatsapp terus ke no +60197040148. Nyatakan "SAYA NAK FREE SAMPLE GC TEA" dan tunggu saya reply. Senang je kan?

Nak bagi free ni, tak nak cuba ke?

:)

Read More

GC TEA (GLUCOS CUT TEA / TEH SEKAT GULA)

GC TEA (GLUCOS CUT TEA / TEH SEKAT GULA)


GC Tea boleh dinikmati oleh sesiapa sahaja termasuklah untuk mereka yang mengalami masalah kencing manis, darah tinggi & obesiti.

Glucos Cut Tea (GC TEA) mengandungi 100% bahan herba semulajadi. GC Tea menawarkan pendekatan yang komprehensif untuk menyekat lemak dan penyerapan gula berlebihan serta menguatkan sistem penghadaman perut. Kaedah ini akan membantu untuk menghentikan kesan dahaga akibat kepanasan, melegakan keletihan serta membantu menstabilkan glukosa dalam darah.

GC Tea amat sesuai untuk mereka yang mengambil berat tentang gula dalam darah, masalah kegemukan dan bagi mereka yang kurang masa untuk bersenam. Ianya membantu mengatasi masalah kencing manis atau diabetes serta mampu mengawal masalah obesiti.

Mengandungi : Green Tea, Mulberry, Peppermint, Daun Stevia, Daun Gymnema dan Rooibos.

  • Green Tea - mengandungi EGCG yang kaya antiokisda. Blok tindakan enzim yang dikenali sebagai alfa-amilase berupaya memecah karbohidrat kepada gula ringkas yang membentuk tenaga untuk digunakan oleh tubuh badan. Selain itu, teh hijau juga terkenal dengan kelebihannya untuk meningkatkan metabolisme badan serta mempercepatkan proses penghadaman supaya lemak-lemak tidak dapat terkumpul. Juga berupaya mengawal dan merendahkan tahap kolesterol dan anti-kanser.
  • Daun Gymnema - Herba yang amat dikenali sebagai "Wonder Herb For Diabetics" atau pemusnah gula. Asid Gymnemic mengisi lokasi reseptor pada selera kita dengan menghalang rasa manis makanan sekali gus membendung keinginan 'ketagihan' gula dan selera makan. Membantu menghalang pengaktifan dan penyerapan molekul gula berlebihan dalam makanan. Selain itu, ia juga didapati mampu menggalakkan perembesan insulin dari kalenjar pankreas serta menghalang penyerapan gula di usus. Ini akan merendahkah paras gula/ glukos dalam darah. 
  • Mulberry - berupaya mengimbangi kandungan gula dalam darah serta sebagai penyerap karbohidrat yang baik serta membantu mengurangkan berat badan. Juga kaya sebagai ejen antioksida.
  • Rooibos - aspalathin senyawa aktif merangsang pankreas beta-sel merembeskan insulin untuk menukarkan gula kepada tenaga.
  • Glucos Cut Sweetened dengan pemanis stevia. Menurut beberapa kajian, stevia sangat bermanfaat dalam mengawal paras gula dalam darah dan meningkatkan fungsi pankreas.

Tanpa perlu dicampur gula atau pemanis, teh ini sudah mempunyai rasa manis tersendiri dari Daun Stevia. Hanya rendam uncang teh ini di dalam secawan air panas, tunggu 3-5 minit, keluarkan uncang dan boleh menikmati minuman anda. Uncang teh boleh direndam beberapa kali lagi sehingga hilang rasa. Nak lebih mudah, boleh terus rendam 1 uncang teh ke dalam 1.5 liter air. Minum sepanjang hari sehingga habis.

HARGA
Kotak percubaan 10 sachets RM30.00 
Kotak besar 60 sachets RM150.00
(tidak termasuk kos penghantaran)


Read More

Sunday, August 21, 2016

Sheet Face Mask : Apa yang tak best?


Short entry for tonight.

Nak share pasal sheet face mask. This is what I notice. Sheet face mask ni popular kat Malaysia since skincare buatan Jepun, mostly buatan Korea jadi trend kat Malaysia. Kena pulak sheet face mask ni boleh didapati dengan harga semurah RM3 - RM5 sahaja. Tapi bergantung pada brand. 

Positive things about sheet face mask are :

  • Mudah digunakan. Keluarkan dan tampal pada muka. Tak perlu nak sapu or bancuh mask. Semua dah sedia pada sheet tersebut.
  • Mudah dibawa ke mana-mana. 1 pek biasanya memang akan ada 1 sheet mask sahaja. So tak perlu risau nak bawak bekas or botol yang mudah leaking. Pek dah seal lebih mudah nak bawak.
  • Instant result. Tapi kalau whitening tu takde la sekali pakai esoknya muka dah putih. Lebih pada glowing and brightening. Kalau pakai malam, esok dah putih, better check the ingredient. Bahaya weh!
  • Bagi saya yang kulit kering, kalau pakai malam, biarkan dalam 20-30 minit, remove sheet mask dan biarkan essence yang ada pada kulit tu kering. Esok pagi baru bilas. Memang terasa lembap je kulit muka. Tapi kena pakai jenis yang sesuailah.
  • Easy at home spa. Pada yang nak jimat dari pergi spa or tak ada masa nak pergi spa, guna je sheet mask ni kat rumah.

Tapi macam biasa, ada sedikit kekurangan. Oh, tidak. Bagi saya hanya 1 sahaja kekurangan :
  • Saiz sheet mask tak kena pada muka. Rasanya, semenjak kenal sheet mask ni sampailah sekarang, hanya jumpa 1 je sheet mask yang kena pada saiz muka. Tapi sayangnya tak ingat brand apa. Lepas dari tu, pakai je walau saiz tak kena. Bertabahlah kalau kena dekat bibir atau terlalu masuk kawasan sekitar mata. Akan rasa pedih pedih sikit. Tapi depend pada jenis, ada yang tak terasa pedih pada kawasan sensitif.

Mungkin ada yang rasa sheet mask ni tak sesuai bagi anda. Mula mula pun saya rasa macam tu tapi bila dah pakai banyak kali dan dah tau jenis yang macam mana sesuai untuk muka, memang bestlah pakai sheet face mask ni. Lebih lebih lagi kalau esoknya ada event nak attend dan kulit rasa kusam je. So, malam sebelum tidur, tepek sheet mask kejap, remove dan terus masuk tidur.

Buat masa sekarang, saya tak stick pada satu brand. Biasa pergi Watson or Guardian, pilih je mana-mana brand. Biasanya akan pilih mask yang bertujuan untuk moisturize, hydrating dan brightening. Lagi satu, saya perasan kulit saya akan rasa cucuk cucuk sikit or pedih kalau pakai lama sangat if sheet mask tu ada stated PARABEN. Tak tau la betul ke tak. Tapi setakat ni, kalau saya pilih yang tak ada tulis ingredient Paraben, saya boleh pakai mask lama sampai 40 minit.

So, apa-apa produk, sebelum beli, kena kenal kulit kita dulu.

Untuk malam ni, saya guna sheet face mask yang ini ...


Tak tau la brand apa. Mungkin Pure Smile tu kot. Beli dekat Guardian je. Tulis Jepun je sampai belakang. Pastu ada sticker kat atas tulis MOISTURIZING. Amik je lah. Pelik gak ada gambar pisang bagai. Bila bukak paket tu, sekali bau pisang daa..

Dah siap pakai. Best gak. As usual, saiz muka tak kena. Essence dia tak terlalu banyak. Just nice. Takde la sampai menitis. Bila dah remove sheet, essence cepat kering pada muka. Tak sempat nak massage, tepek tepek muka. Overall, LOVE IT!

Ok, time to tido. Goodnite!

Note : Not really short at all!
Read More

Friday, August 19, 2016

[TAMAT] DOORGIFT SOAP GIVEAWAY!

Baca tak entri sebelum ni yang saya mintak tolong follow personal FB dan Instagram? 

Kalau ada yang dah follow personal FB saya, korang mesti tau pasal giveaway ni. Nak tau lebih lanjut, boleh klik link ini : https://www.facebook.com/ndrajamal/posts/325655091158595 dan jangan lupa follow FB tu sebab insyaAllah ada giveaway lain lagi. Nak Add Friend pun boleh. Tapi saya hanya akan accept FB yang nampak real dan bukanlah nama ntah apa-apa, gambar kartun, kaktus, kucing dan yang nampak menyeramkan. Hehehe...


Ok. Secara ringkasnya, giveaway ni adalah untuk yang bakal adakan majlis bulan 9 nanti dan saya akan pilih seorang sahaja. Hanya tinggalkan maklumat MAJLIS APA, LOKASI DAN TARIKH MAJLIS kat post giveaway tu. Yang terpilih akan dapat sabun comel ni sebanyak 100pcs. So yang terpilih boleh buat doorgift or apa-apa untuk majlis. Saya hanya akan berikan sabun sahaja ye. Macam mana korang persembahkan tu, ikut idea sendiri. Bucket dalam gambar giveaway tu hanya sebagai contoh persembahan sahaja.

Ok. Jangan lupa join dan follow FB saya ye!

Read More

Thursday, August 11, 2016

Kemana menghilang... (UPDATE)


Hai semua.

Ingatkan bermula Raya haritu nak mula menulis. Kemudian.........


Ni kisah pasal bertangguhlah ni. Sudahnya tenggelam macam tu je.

Ok. Untuk update, if ada yang sudi singgah blog picisan buruk ni dan baca entri ni, harap dapat follow akaun-akaun social media yang saya list kan kat bawah ni :


Kenapa kena follow 2 akaun di atas ni? Sebab saya sedang menggembangkan sayap ...... PERGHHH!!!

Ok. Tak nak cerita pasal target jangka panjang. Target jangka pendek saya nak kumpul seberapa banyak FRIENDS dan FOLLOWERS. Untuk apa? Banyak sebab sebenarnya.

  1. Sekarang ni tengah addict study pasal skincare. Bukan skincare yang ada di pasaran tapi handmade/homemade/natural/no harm chemical skincare. Skincare ni merangkumi keseluruhan tubuh badan kita sebab tubuh kita diselaputi dengan kulit. Biasa orang sebut pasal skincare untuk muka je tapi bagi saya, bahagian-bahagian yang tersembunyi pun penting untuk kita jaga. InsyaAllah, saya akan keluarkan produk handmade/handcrafted skincare ..... by NdraJamal. Ewahh.....
  2. Disebabkan saya tak ada ramai kawan (boleh kira dengan jari je.. sedey!), saya memerlukan bantuan dari FRIENDS dan FOLLOWERS saya di FB dan Instagram untuk cuba, try, test sendiri produk yang dihasilkan. Setiap produk yang dihasilkan nanti, saya akan buat sample dan berikan pada sesiapa yang berminat untuk review dan bagi feedback later on.
  3. Untuk menceburi bidang online bisnes ni, paling penting adalah CONNECTION dengan orang ramai di alam maya. Disebabkan saya penyegan di alam sebenar, saya nak bermula dengan alam maya dulu. 
  4. Dan....... eh banyaklah yang saya nak kongsikan. Follow je dulu. InsyaAllah, all positive things kat situ. Heheheh....

Ok. Don't forget to follow ye. Also, readers baru yang jenguk blog saya ni pun, silalah follow akaun Google+ saya. InsyaAllah, ada giveaway menanti anda nanti. 

Right, Chow dulu!


Read More