Facebook

Thursday, October 27, 2016

GC TEA (GLUCOS CUT TEA / TEH SEKAT GULA)

GC TEA (GLUCOS CUT TEA / TEH SEKAT GULA)


GC Tea boleh dinikmati oleh sesiapa sahaja termasuklah untuk mereka yang mengalami masalah kencing manis, darah tinggi & obesiti.

Glucos Cut Tea (GC TEA) mengandungi 100% bahan herba semulajadi. GC Tea menawarkan pendekatan yang komprehensif untuk menyekat lemak dan penyerapan gula berlebihan serta menguatkan sistem penghadaman perut. Kaedah ini akan membantu untuk menghentikan kesan dahaga akibat kepanasan, melegakan keletihan serta membantu menstabilkan glukosa dalam darah.

GC Tea amat sesuai untuk mereka yang mengambil berat tentang gula dalam darah, masalah kegemukan dan bagi mereka yang kurang masa untuk bersenam. Ianya membantu mengatasi masalah kencing manis atau diabetes serta mampu mengawal masalah obesiti.

Mengandungi : Green Tea, Mulberry, Peppermint, Daun Stevia, Daun Gymnema dan Rooibos.

  • Green Tea - mengandungi EGCG yang kaya antiokisda. Blok tindakan enzim yang dikenali sebagai alfa-amilase berupaya memecah karbohidrat kepada gula ringkas yang membentuk tenaga untuk digunakan oleh tubuh badan. Selain itu, teh hijau juga terkenal dengan kelebihannya untuk meningkatkan metabolisme badan serta mempercepatkan proses penghadaman supaya lemak-lemak tidak dapat terkumpul. Juga berupaya mengawal dan merendahkan tahap kolesterol dan anti-kanser.
  • Daun Gymnema - Herba yang amat dikenali sebagai "Wonder Herb For Diabetics" atau pemusnah gula. Asid Gymnemic mengisi lokasi reseptor pada selera kita dengan menghalang rasa manis makanan sekali gus membendung keinginan 'ketagihan' gula dan selera makan. Membantu menghalang pengaktifan dan penyerapan molekul gula berlebihan dalam makanan. Selain itu, ia juga didapati mampu menggalakkan perembesan insulin dari kalenjar pankreas serta menghalang penyerapan gula di usus. Ini akan merendahkah paras gula/ glukos dalam darah. 
  • Mulberry - berupaya mengimbangi kandungan gula dalam darah serta sebagai penyerap karbohidrat yang baik serta membantu mengurangkan berat badan. Juga kaya sebagai ejen antioksida.
  • Rooibos - aspalathin senyawa aktif merangsang pankreas beta-sel merembeskan insulin untuk menukarkan gula kepada tenaga.
  • Glucos Cut Sweetened dengan pemanis stevia. Menurut beberapa kajian, stevia sangat bermanfaat dalam mengawal paras gula dalam darah dan meningkatkan fungsi pankreas.

Tanpa perlu dicampur gula atau pemanis, teh ini sudah mempunyai rasa manis tersendiri dari Daun Stevia. Hanya rendam uncang teh ini di dalam secawan air panas, tunggu 3-5 minit, keluarkan uncang dan boleh menikmati minuman anda. Uncang teh boleh direndam beberapa kali lagi sehingga hilang rasa. Nak lebih mudah, boleh terus rendam 1 uncang teh ke dalam 1.5 liter air. Minum sepanjang hari sehingga habis.

HARGA
Kotak percubaan 10 sachets RM30.00 
Kotak besar 60 sachets RM150.00
(tidak termasuk kos penghantaran)


No comments:

Post a Comment

Thanks for your Comments!