Facebook

Monday, June 20, 2016

Riang Ria Raya di Lazada Malaysia

Dah shopping untuk raya? Tahun ni, mungkin ala kadar je sebab kami telah kehilangan seseorang yang dekat dengan keluarga kami, iaitu ibu saudara saya, adik kepada mak saya. Yang paling terkesan, mestilah mak saya. Dia juga yang jaga ibu saudara pada saat-saat akhir.

Bukan setakat itu, lepas satu, satu dugaan yang melanda. Bak kata abang saya yang kedua, PUASA, KALAU TAKDE DUGAAN, BUKAN PUASA NAMANYA. Takpe. Kami redha seaadanya.

Jadi, bila mood raya tak berapa nak ada, nak shopping pun apatah lagi. Nak keluar rumah pun malas. Apa kata kita shopping online je. Nasib baik ada LAZADA. Pendek kata, apa sahaja keperluan rumah, mesti ada dijual di LAZADA. Tambahan lagi, ada diskaun sehingga 92%, menjadikan LAZADA tempat yang sesuai untuk anda shopping raya ini!

Nak tau barangan apa yang ada diskaun, klik sini >> http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/

Untuk menggembirakan hati mak, adalah lebih elok kalau saya hadiahkan oven ni untuk dia. Dah lama dia sebut nak oven sebab kat rumah memang tak ada. Boleh la mak buat kuih untuk raya nanti.
Morgan Electric Oven MEO-HC25C (25L) RM123.70

Disebabkan abang yang no 2 sekarang tengah jaga pemakanan, elok juga kalau belikan dia pemanggang ajaib ni. Dari tahun lepas lagi bercadang nak beli sebab tau pemanggang ajaib ni boleh guna untuk masak macam-macam. Guna minyak pun sikit je.
Takada Double Grill Pan TK-DGP01 RM143.10
Untuk diri sendiri pulak, nak yang simple je. Nak cari sling bag baru. Sling bag yang ada sekarang dah 3 tahun. Pergi mana-mana mesti bawak. Tapi sling bag sekarang ni tak boleh kena air. Confirm rupa kena sopak. Pastu disebabkan dah lama tak basuh, dia dah jadi hitam-hitam sikit. Tapi rasanya kena cari pengganti sementara nak basuh beg lama tu. Jadi pilih beg ni lah. G kenduri pun boleh pakai.
Mango Touch Double Compartment Body Sling Bag RM45.00
Disebabkan ramai yang alahan pada habuk kat rumah, rasanya perlu beli vacum cleaner baru. Yang lama dah 5 tahun. Lagi pun dah sedut tak kuat. Kena la tukar baru nampaknya.

Powerful Handheld Vacuum Cleaner Deerma 2 In 1 RM139.00


Jumlah semua sekali baru RM450.80. Kalau sapa ada bajet dalam RM500 memang patut shopping kat LAZADA. Tak rugi.


KHAS UNTUK BLOGGER. LAZADA ada buat contest. Klik kat banner bawah ni kalau nak sertai. Peluang anda untuk share apa barangan yang anda teringin nak beli dari LAZADA dan boleh menang hadiah!


No comments:

Post a Comment

Thanks for your Comments!